Toepassing van coding and marking

Een aantal jaren geleden was de qr code heel erg populair. Je scant met een mobiele app een code en die verwijst dan naar een achterliggende website. Hoe werkt deze qr code dan? Wat zit daar achter?

De qr code is een van de vele manieren van coding and marking. Coding and marking gaat over het coderen van producten of andere dingen om ze nuttige informatie mee te geven om gebruikers op voorhand al bepaalde informatie te geven zodat ze dat niet pas achteraf hoeven uit te zoeken. Coding and marking zelf gaat alleen over de informatie die meegegeven wordt en dit wordt dan gegeven aan gebruikers die er op hun beurt op een bepaald moment voordeel van hebben. Zo ook bij de qr code en aanverwante codes.

Om qr codes bij mensen te brengen heb je een qr code printer nodig. Om uiteindelijk bij een printer als die van de qr code te komen, heb je complexe software en geavanceerde hardware nodig. Gelukkig zijn er bedrijven die in zulke dingen zijn gespecialiseerd.

Er zijn natuurlijk ook andere soorten van codering zoals met een hot foil printer, een folie printer, een dod printer, een contineus inkjet printing en nog vele andere soorten. Uiteindelijk worden al deze toepassingen op hun eigen manier gebruikt.

Sommige printers kunnen met hoge snelheden dingen printen en andere printers kunnen op veel verschillende materialen printen, weer andere printers kunnen hele kleine letters printen. Zo heeft elke printer wel een situatie waar die het beste in past en heeft elke situatie wel een printer die het beste past.

Bekende toepassingen van dergelijke printers zijn lotnummers, THT informatie, barcodes, track & trace, qr code en nog veel meer. Coding and marking wordt dus op de meest uiteenlopende manieren gebruikt. Het doel van deze toepassingen is vaak dat bedrijfsprocessen beter lopen, maar het heeft ook doestellingen als THT informatie zodat de klant weet wanneer zijn product over de datum is.