stalen kruispoot model X kopen? Klik hier.

Stalen kruispoot model X 

Opzoek naar een stalen kruispoot model X? De stalen kruispoot is al vele jaren het meest verkochte model bij industriele-tafels.com. De stoere X vorm is al jaren op de markt maar is voorlopig nog niet op zijn retour. De stalen kruispoten blijven we voorlopig nog volop zien in het interieur

X kruispoten in 8×8 en 12×12 cm stalen kokers

Bij industriele-tafels.com verkopen wij onze stalen X kruispoten in twee kokermaten, te weten stalen kokers met een maat van 8×8 cm en stalen kokers met een maat van 12x12cm. Beide kruis tafelpoten worden geleverd met een zware doorlopende stalen bovenplaten. De keuzen tussen deze twee X poten is vooral persoonlijk; bent u opzoek naar een stoere robuuste tafel dan is de 12×12 stalen kruispoot het model voor u, bent u meer opzoek naar wat luchtere versie dan kunt u beter kiezen voor de 8×8 X tafelpoot.

Vaak krijgen wij de vraag wat de draagkracht is van onze stalen X kruispoten; klanten zijn bang dat hun tafelblad te zwaar is waardoor ze liever voor een 12x12cm kruispoot gaan. Toch is dit helemaal niet nodig ook onze 8×8 cm kruis tafelpoot kan het zwaarste tafelblad dragen wat er is. Dus ook bij zeer zware tafelbladen heeft u nog altijd de keuze voor de 8×8 cm kruispoot.

Wanner er gekeken wordt naar de afmetingen van het tafelblad raden wij vaak de 8x8cm stalen kruispoot voor tafels tot 220cm lang, de 12×12 X tafelpoot is meer geschikt voor tafels langer dan 220cm. Toch blijft dit natuurlijk altijd een persoonlijke keus en is het belangrijk dat u zelf de keuze maakt tussen de verschillende stalen x kruispoten.

Welke afwerking voor uw stalen kruispoten

Omdat wij trots zijn op onze kruispoten en vooral vinden dat u jarenlang plezier van onze tafelpoten moet kunnen hebben verkopen wij enkel kruispoten die behandeld zijn met een poedercoating of thermisch verzinkt zijn. Onbehandelde x poten zorgen voor veel ongemak; het staal is vettig en vies waardoor uw kleding niet schoon blijft, daarnaast zijn ze niet schoon te houden; stof wordt aangetrokken en de vettige laag kunt u niet verwijderen want dan gaan het staal roesten. Onze gepoedercoate stalen kruispoten kennen deze problemen niet, ze worden eerst aangestraald en vervolgens voorzien van een professionele poedercoating, de poedercoating zorgt ervoor dat de kruispoten niet gaan roesten en eenvoudig schoon te houden zijn. Wij verkopen de kruispoten in drie verschillende afwerkingen; zwarte gepoedercoate kruispoten, wit gepoedercoate x poten en transparant gepoedercoate stalen kruispoten. De transparante gecoate kruispoten geven het donkere oppervlak van de stalen profielen mooi weer maar zijn toch netjes beschermd tegen roesten.

De thermisch verzinkte kruispoten zijn vooral geschikt voor buitengebruik. De verzinkte X poten verkopen wij veel voor onder tuintafels. Het zink wordt door middel van een dompelproces aangebracht waardoor het zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de stalen kokers aangebracht is. Door deze conservering blijven de stalen X kruispoten jarenlang roestvrij.