Soorten Sleutels

In een tijdperk waar mensen veel eigendommen met accessoires hebben, moeten we niet alleen een plek vinden waar we ze kunnen opbergen maar ook nadenken hoe we onze bezittingen gemakkelijker kunnen vervoeren. Maar we moeten ook beslissen welke bezittingen we verzamelen en vervoeren om vervolgens alles op te bergen op plekken die we bezitten, huren, waar we werken of in rijden.

De keuze van beveiliging, die beschikbaar is om onze eigendommen te beveiligen, zijn sloten op onze deuren, kluizen, kantoorspullen etc. Bij iemands vervoersmiddel is het gebruik van een sleutel niet alleen nodig om het te openen maar ook om het te laten functioneren.

Wilt u advies op maat hoe uw huis op de juiste manier te beveiligen? Neem eens contact op locksecure.nl (locatie Rotterdam)  Zij staan al jaren bekend om vakkundigheid en service.

Omdat wij meer en meer afhankelijk zijn van de verschillende plaatsen waar we ons groeiend aantal aangekochte en gekregen spullen opslaan en afhankelijk zijn van onze voertuigen, hebben we

een grotere sleutelbos nodig om onze vele sleutels, die nodig zijn voor een verscheidenheid aan functies, te bewaren.

Een sleutel is een apparaat dat een slot activeert en ze komen in vele soorten en maten.

Sleutels die gebruikt worden voor auto’s en huizen delen veel gemeenschappelijke kenmerken. Ze zijn gewoonlijk 3 tot 5 cm lang,  zijn gemaakt van metaal, ze hebben verschillende onderdelen zoals een dun blad met groeven, een greep om de sleutel te draaien en groeven met verschillende dieptes en afstand.

Er zijn veel sleutels die verschillende functies hebben. De populairste sleutel vandaag de dag is de cilindersleutel en de meeste mensen hebben waarschijnlijk veel cilindersleutels in hun bezit om in de sloten van hun huis te gebruiken. Cilindersleutels worden gebruikt voor stiftcilindersloten en schijfcilindersloten. De bitsleutel die gebruikt word om bitsloten te openen wordt vaak verward met een lopersleutel. Als u gebruik maakt van een schuifslot (zoals gebruikt bij bagage) opent u het slot met een platte sleutel.

Buisvormige sleutels hebben een buisvormige blad waar de groeven zijn gemaakt op een circulaire manier rond het einde van het blad. Deze worden veel gebruikt om wasmachines in wasserettes en automaten te gebruiken. Veel bontebaardsloten die nu nog gebruikt worden, worden geopend als een gegolfde sleutel er in wordt gestoken. Een interessante sleutel is de holle lopersleutel. Het komt in verschillende soorten en maten en het lijkt een beetje op de bitsleutel.

Sleutels van voertuigen hebben veel functies zoals de transponder sleutels, sleutels met afstandbediening die contact maakt met de auto en andere items bovenin de sleutel. Ze gebruiken verschillende technologieën zoals infrarood- en radiofrequenties en er zijn ook de normale platte sleutels die gebruikt worden voor de oudere modellen.

Sleutels zijn er niet alleen om een manier te hebben om wat van ons is af te sluiten en te beschermen, maar ons ook in staat stellen om er weer bij te kunnen. Denk aan het belang van sleutels en het feit dat er altijd iemand is met professionele vaardigheden die, zelfs als ze verloren zijn, uw sleutels kan vervangen in het geval van verlies of beschadiging.

Wil je je goed laten informeren door een professional? Ga eens langs of neem contact op met een gecertificeerde slotenmaker in Rotterdam zoals http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam/ die u kunt helpen bij het maken van de juiste keuze.