Gezichtsbehandeling: Botox of fillers

Als je overweegt om een cosmetische behandeling te doen is het natuurlijk een grote stap. Wat moet je nu doen als je graag wilt dat je gezicht er jong uitziet? Kun je beter fillers nemen of een behandeling met botox? Wat zijn eigenlijk filler en wat is botox?

Botox en fillers worden allebei gebruikt voor cosmetische behandelingen in het gezichtsgebied. Een groot verschil is dat je bij fillers geen hersteltijd hebt en bij botox wel. Bij fillers zie je direct het resultaat van de behandeling. Met fillers stop je iets onder je huid, dit kan erg onprettig klinken, echter komen er bijna nooit complicaties voor. De ergste complicaties zijn blauwe plekken die je goed kunt camoufleren.

Botox is een bacterie waar je in grote hoeveelheden ziek van kunt worden, maar wat in kleine hoeveelheden in de medische wereld kan worden gebruikt. Vergelijk het met paracetamol, daar kun je er beter ook geen veertig van innemen. De arts doet kleine botox injecties, waardoor de spier waar de arts spuit verslapt.

Botox werkt uitstekend tegen rimpels, echter moet je de behandeling elke vijf maanden opnieuw doen. Met fillers kun je huid opvullen, zodat de rimpels weggaan. Fillers gaan in tegenstelling tot botox veel langer mee, je loopt alleen wel met fillers onder jouw huid.

Wat ze beide hebben is dat je er veel jonger uit gaat zien. Geen enkele vrouw vind het leuk als ze ouder wordt geschat dan dat ze is en dat is ook de reden waarom je deze behandelingen moet doen.

Fillers kun je ook gebruiken voor lippen, mondhoeken, neuslippenplooi, jukbeenderen of kaaklijn. En botox kun je gebruiken voor een facelift, en andere behandelingen aan je gezicht die met spieren te maken hebben.

Als je wilt weten wat er bij jouw past kun je het beste de arts om advies vragen, want deze arts kan veel beter zien wat welke behandeling bij jou zou uitwerken en kan daarom veel beter advies geven over welke behandeling beter bij jou past, botox of fillers.