Tips voor het maken van een bureau

Bureaus kunnen klant en klaar gekocht worden gekocht, maar je kunt ze ook zelf maken. In dit artikel lees je hoe.

 

Koop je materialen

Je hebt een groot stuk MDF of multiplex nodig, twee verstelbare houten schragen (gemakkelijk te vinden bij Ikea of ander winkels), houtschroeven en verf nodig. U hebt ook een cirkelzaag nodig als uw hout nog niet op de gewenste maat is gezaagd.

 

Zaag uw hout op maat met behulp van een cirkelzaag.

Meet en zaag het hout dat je gekocht hebt op de juiste afmetingen voor het bureaublad. Onthoud: meet twee keer, zaag één keer. Je kunt ook een gat in de achterkant van het oppervlak of aan de rand doorzagen om kabels door te steken.

 

Schuur je hout

Tenzij u vooraf afgewerkte houten panelen hebt gevonden, wilt u het bureau schuren. U kunt een elektrische schuurmachine huren om tijd te besparen. Veeg het bureau af als je klaar bent. Gebruik 40-korrelig schuurpapier als je hout moet worden gestript. Gebruik 80-korrelig schuurpapier om onvolkomenheden glad te strijken. Gebruik een 360-korrelig schuurpapier aan het einde van het schuren om het oppervlak verder te egaliseren voor het verven.

 

Schilder het hout

Als u wilt dat uw bureau een kleurtje krijgt, kunt u de schragen en het bureaublad schilderen. Sprayverf zal waarschijnlijk het snelst gaan, maar je kunt ook reguliere verf gebruiken. U kunt verschillende kleuren kiezen voor de kaste en schragen van het bureau, maat u moet kleuren kiezen die uw huis aanvullen.

 

Plaats de stukken en schroef het bureaublad vast

Breng de stukken naar de kamer waar het bureau moet komen te staan. Gebruik lange houtschroeven, dit zijn de beste schroeven in deze situatie, om alle onderdelen aan elkaar te bevestigen.

 

Laatste afwerking

Gebruik wat houtplamuur om de schroeven te vullen en eindig met enkele verfbijwerkingen. Voeg ook andere afwerkingen toe die u wilt.