Lekker weer om buiten te spelen

Wat een heerlijk weer was het dit weekend. De zomer is nog niet in aantocht, maar na de koude dagen van de afgelopen periode, voelde de zachte temperaturen dit weekend als een geschenk uit de hemel. Ik merkte dit ook meteen in m’n buurt. Ik woon sinds een paar jaar in een nieuwbouwwijk in het westen van het land. Alles is hier keurig mooi bijgewerkt en voor de kinderen is er een speelplein voor de deur. Kinderen kunnen hier uren speelplezier beleven op de schommel hout en in de houten zandbak. Tijdens de koude maanden is het hartstikke rustig, want dan hebben de kinderen geen zin om buiten te spelen en zitten ze liever achter de computer, de Xbox, de Playstation of weet ik veel wat er nog allemaal is. Nu met het redelijk lekkere weer komen de kinderen weer naar buiten, wellicht onder dwang van hun ouders, en is het weer een vrolijke boel bij mij voor de deur. Ik ben misschien een beetje zuur, maar ik denk dat het in mijn tijd nog veel drukker geweest was, maar de kinderen van tegenwoordig zijn een beetje verwend natuurlijk met al dat speelgoed dat ze tegenwoordig hebben. Ik snap dat een leren voetbal misschien minder interessant is dan een spelcomputer waarmee je virtueel in een andere wereld terechtkomt. Ik zie ook weinig kinderen nog voetballen op straat of op een willekeurig veldje, terwijl wij in mijn tijd niet weg te slaan waren op de veldjes in de buurt. Wellicht dat daar trouwens de teloorgang van het Nederlands Elftal aan te wijten is. Misschien is dit te ver gezocht, maar hoe meer kinderen voetballen, hoe beter het niveau wordt en hoe meer concurrentie er komt, maar nogmaals, wellicht te ver gezocht, maar het kan niet kwaad als kinderen tóch wat vaker gingen buitenspelen.