Veiliger springen op de trampoline

Het zonnetje begint door te breken en de trampoline die er de hele winter een beetje triest uitzag, ziet er nu weer uit als het leukste speelgoed voor dit mooie weer. Vandaag bespreken we enkele tips die ervoor zorgen dat uw kind veiliger zal springen op de trampoline, want niemand heeft zin om ongelukken te zien gebeuren.

 

Bied altijd maximale begeleiding tijdens de speeltijd van je kind op een trampoline

“Nog een cliché” zal je misschien denken, maar dat is verre van waar. Een ouderen persoon of een ouder kan altijd blessures voorkomen door alleen maar in de buurt van het kind te komen, laat staan de eerste hulp die een volwassene kan bieden, mocht dat nodig zijn. Het afwassen of bemannen van de barbecue is niet het juiste ding om te doen wanneer je kinderen besluiten de trampoline te gaan gebruiken.

 

Gewichtsbeperkingen

Houd u altijd aan de gewichtsbeperkingen zoals vermeld door de fabrikant van de trampoline. De springmat trampoline heeft maar een seconde nodig om een ongeluk te veroorzaken en een veiligheidsnet voor trampoline heeft weinig zin als je er met honderdtachtig kilo tegenaan springt.

 

Een springer tegelijk

Sta niet toe dat er meerdere kinderen tegelijk op de trampoline springen. We weten dat de fabrikant zegt dat hun speelgoed veilig en groot genoeg is om meer dan één kind te laten springen. Welnu, als dat waar is, hoe kan de meerderheid van de trampolineongelukken dan optreden in gevallen waarin twee of meer kinderen samen spelen? Het afdwingen van een ‘een-springer-tegelijk-regel’ kan u en uw kind voor veel problemen behoeden. Negeer deze regel dus ook niet!

 

Gevaarlijke manoeuvres

Gevaarlijke manoeuvres, zoals stunts, salto’s en backflips zijn uitgesloten. Praat met je kinderen. Leg uit, zelfs als u medische termen of feiten moet gebruiken, dat trampolinespringen een gevaarlijke activiteit kan worden als iemand zorgeloos speelt. Laat je niet ompraten, want dergelijke bewegingen moeten alleen worden uitgevoerd door professionele atleten. Anders kan uw kind in groot gevaar verkeren.