Overal op stap met je elektrische step

Een elektrische step biedt tegenwoordig echt de vrijheid om een handig vervoersmiddel overal naartoe mee te kunnen meenemen. Er zijn namelijk modellen te vinden die je zelf kan opvouwen en in een draagtasje mee kunt nemen. Zulke modellen passen gewoon in het bagagevak van de trein en in de kofferbak van elke auto. Doordat ze zo weinig ruimte innemen en bovendien ook licht van gewicht zijn neem je zo een elektrische step overal mee. Een ongekende mobiliteit dus die nu dankzij elektrische steps binnen handbereik ligt.

 

Kies ook voor een model met luchtbanden

Er valt uiteraard te kiezen uit een groot aantal modellen elektrische stepjes. Modellen met een luchtband zorgen voor een veel betere wegligging en zijn heel comfortabel om mee te rijden. Het is ook belangrijk te letten op je verlichting wanneer je van plan bent om ook in de avonduren rond te rijden op de step. Omdat het vrijwel geruisloos is dien je extra goed zichtbaar te zijn voor om ongelukken te voorkomen.

 

Let op de maximum snelheid bij de aanschaf van je step

 

Electrische steps kunnen heel snel gaan. Wanneer de snelheid tot boven de 25km/u kan gaan zal de step moeten worden voorzien van een kentekenplaat en moeten worden verzekerd. Bovendien zal je met een helm moeten rondrijden.

Bij een step met minder vermogen zal je moeten voldoen aan dezelfde regels waaraan een snorfiets moet voldoen.

 

Ga dus overal naartoe met je elektrische step en zorg ervoor dat je een comfortabel model kiest dat opklapbaar is en eventueel over luchtbanden beschikt.