Mindfulness een betere manier van leven

Je hebt het gevoel geleefd te worden. Er wordt veel van je verwacht en je verwacht veel van jezelf. Hoeveel ballen houdt jij in de lucht? Werk, kinderen, huishouden, sociaal leven, mantelzorgen, noem maar op. Alles en iedereen lijkt om onze aandacht en inzet te vragen. Zoiets kan lang goed gaan maar vind je geen goed evenwicht en heb je geen tijd voor jezelf ingeruimd? Dan is de kans groot dat het een keer fout gaat. Wil je dat voor zijn? Of wil je meer plezier in je leven ervaren? Wil je je overlopende hoofd legen? Hoe doe je dat zonder direct alles uit handen te geven? Je kan leren om de dingen met een andere instelling te doen. Met je aandacht zijn bij wat je doet, niet al denken over je volgende klus, leven in het nu. In deze blog lichten wij een mogelijke oplossing toe, namelijk mindfulness.

Wat is mindfulness

Dat klinkt geweldig! Maar heb je daar een dure therapie voor nodig of moet je hier jaren voor uit trekken? Wel nee! Het kan heel gemakkelijk met mindfulness. Bij een training mindfulness die gemiddeld genomen acht weken duurt en die gegeven wordt in de vorm van een groepstraining, leer je de technieken en methodes om terug te komen bij jezelf, bij de rust en bij het genieten.  Het is wel de bedoeling dat je naast de contactmomenten je huiswerk doet. Je leert door te doen. Dat betekent dat je elke dag wel even bezig bent met je nieuwe leven. Verlang je naar een evenwichtiger leven, dan is mindfulness de tijdsinvestering waard.

Aanmelden voor een mindfulness training

Mindfulness Deventer heeft ruime ervaring met mindfulness trainingsgroepen voor volwassen en kinderen. Woon je in Deventer of omgeving leg dan eens je oor ten luister. Informeer naar de mogelijkheden, naar de trainingsgroepen en naar de mogelijkheid van mee doen. Je kan vrijblijvend contact opnemen. Daarnaast is het raadzaam om eens iemand te bevragen die een dergelijke training heeft gedaan.

mindfulness