Een nieuwe keukenkraan kopen? Lees deze handige tips.

De keukenkraan, je hebt ze in alle soorten en maten, maar hoe kies je nou een kraan die bij jou keuken past? Het kan zijn dat je kraan aan vervanging toe is, of dat je een hele nieuwe keuken uitgekozen hebt en dus een nieuwe kraan moet uitkiezen. Heb je een oude en/of landelijke stijl dan is het mooi om naar een kraan met knoppen of een greep te kijken. Heb je een moderne keuken is het mooi om naar een strakke 1 hendel mengkraante kijken. Ook is het belangrijk om te bedenken wat je met de kraan wilt doen, zoals bijvoorbeeld water koken. Ieder type kraan biedt weer andere functies. Wanneer je deze punten helder hebt, kun je de juiste keuze maken voor een geschikte keukenkraan.

Waar koop je een keukenkraan

Keukenkranen kun je online kopen of bij een echte specialist, zoals bij een keukenboer of de plaatselijke installateur. Bij de keuze van de keukenkraan laat men zich vaak leiden door de looks. De uitstraling is natuurlijk erg belangrijk, maar de binnenkant van de keukenkraan is eigenlijk nog veel belangrijker. Kwaliteit is vaak onzichtbaar, informeer daarom altijd eerst voordat je overgaat tot koop. Zo weet je altijd wat je in huis haalt. Niets is vervelender om na een aantal jaar de kraan alweer te moeten vervangen.

Voordelig een keukenkraan kopen

Een keukenkraan kopen is online aanzienlijk voordeliger ten opzichte van de specialist. Het internet biedt een ruim assortiment met vaak dezelfde kwaliteit als bij de specialist. Het enige nadeel wat je hebt bij de aanschaf van de keukenkraan online is dat je het ook zelf moet plaatsen. Geen zorgen, bij iedere kraan zit er standaard een montagehandleiding in de doos. Mocht het zo zijn dat je er toch zelf niet uitkomt, dan kun je natuurlijk ook een klusser inschakelen voor het plaatsen van de keukenkraan.

keukenkraan kopen