Scheiden onder goede begeleiding; het kan!

Soms ontkom je er niet aan. Gelukkig slagen de meeste huwelijken nog steeds maar toch zijn er helaas heel veel mensen die ervaringsdeskundige zijn als het op echtscheiding aan komt. Een op de drie huwelijken strandt. Wanneer je in een echtscheiding terecht komt spelen er veel emoties. Ook wanneer het je eigen beslissing is. Je hebt niet voor niets samen van alles opgebouwd en je deelt een geschiedenis en misschien wel kinderen. In dat laatste geval is het noodzaak om in alle hectiek het belang van de kinderen te allen tijde voor ogen te houden. Alles wat jullie regelen omtrent de kinderen komt in een ouderschapsplan te staan. Laat vooral niets aan het toeval over. Met behulp van deze blog proberen wij jullie wegwijs te maken.

Wat je moet regelen voor een echtscheiding

Eigenlijk moet je alles regelen. Dat is vooraf niet te overzien maar bedenk eens hoeveel gezamenlijke bezittingen jullie hebben. Denk aan huis (koop of huur), hypotheek, bankrekeningen, spaargelden, opgebouwde pensioenen, schulden en vermogen. Echt alles moet verdeeld worden en alle afspraken daarover komen in een echtscheidingsconvenant te staan. Zolang jullie met elkaar in gesprek zijn is het ’t slimst om je te laten bijstaan door een mediator. Dit is aanzienlijk goedkoper dan ieder een eigen advocaat. Ook verloopt het proces met een mediator sneller.

Begeleiding bij het scheiden

Woon je in de omgeving van Apeldoorn en ben je van plan te gaan scheiden en zoek je professionele begeleiding? Neem dan eens vrijblijvend contact op met team scheiden Apeldoorn. Team scheiden Apeldoorn heeft ruime ervaring en laat niets aan het toeval over. Waar jullie niet aan denken, doen zij dat wel.  Zij zorgen ervoor dat alle benodigde bescheiden bij de rechter terecht komen. Door de degelijkheid van wat samen onder begeleiding is opgesteld neemt de rechter nagenoeg altijd het convenant en het ouderschapsplan onverkort over. Daarna moeten jullie er zelf voor zorgen dat ook de Gemeente op de hoogte wordt gesteld. Let daar op want anders blijven jullie gehuwd.

Afbeeldingsresultaat voor scheiden met begeleiding