Gebit gezond houden is erg belangrijk

Een verzorgt gebit is heel erg belangrijk omdat een verzorgt gebit ervoor zorgt dat er minder tekortkomingen zijn tijdens een controle bij de tandarts. Het is niet mogelijk om tekortkomingen helemaal te voorkomen, want er zijn altijd wel tekortkomingen, maar hoe minder het nodig is om een tand of kies te trekken hoe beter dat voor iemands gebit is. Tekortkomingen zijn er altijd, want een verstandskies trekken is soms gewoon nodig, maar verzorging van het gebit houdt de schade beperkt.

Met een verzorgt gebit hoef je dus minder naar de tandarts en heb je minder kans op vervelende aandoeningen in jouw gebit. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle aandoeningen uit een gebit te halen omdat er altijd wel iets aan iemands gebit mankeert. Maar als je erger worden van de aandoeningen had kunnen voorkomen is dat een gemiste kans en is het erg jammer dat je uitstraling minder wordt dan het had kunnen zijn.

Zeker wanneer je een scheve kaak hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je daarvoor laat behandelen bij een tandarts of bij een orthodontist. Want als je je niet laat behandelen, nemen de klachten alleen maar toe. Door je snel te laten behandelen voorkom je dat jouw gebit niet nog schever gaat staan en houdt je de schade beperkt.

Een behandeling bij de orthodontist van een kaakontsteking duurt bij de meest orthodontisten twee jaar, maar kan bij sommige partijen ook in anderhalf jaar worden gedaan. Uiteindelijk is de duur en de intensiteit van een behandeling afhankelijk van de omvang van de kaakontsteking en is deze verder afhankelijk van de aard van de scheve tanden en van de hoeveelheid scheve tanden. Meestal geldt hoe schever iemands gebit hoe langer de behandeling. Uiteindelijk zorgt de behandeling ervoor dat iemands gebit beter wordt en dat deze mensen weer makkelijker door het leven kunnen.