Een outplacementbureau helpt je weer op weg

Stel je wilt wel iets anders gaan doen, maar je weet nog niet wat. Dan is het noodzakelijk om eerst een goed beeld van jezelf te krijgen. Maar het kan ook zo zijn dat je niet helemaal vrijwillig zonder werk bent komen te zitten. Dan wil je graag weer nieuw, passend werk vinden. Hierbij kunnen verschillende tests helpen. Je kan ook direct gaan voor het totaalpakket, zogenaamde outplacement begeleiding. Bij een dergelijke begeleiding ga je allereerst uitgebreid stilstaan bij wie jij bent en wat jou uniek maakt. Ook kan er stil worden gestaan en verwerkt worden waarom het niet gelukt is een baan te vinden.

Daarna kijk je snel verder naar de toekomst. Er wordt gezocht naar een antwoord op de vraag wat voor functie je zou willen bekleden. Verschillende persoonlijkheid- en loopbaantests worden afgenomen. Je stelt zelf je eigen profiel op en bekijkt de kansen op een baan binnen dit opgestelde functieprofiel.

Je leert effectieve manieren van solliciteren en jezelf zichtbaar te maken voor bedrijven. Er wordt samen met jou gekeken naar unieke motivatiebrieven, een LinkedIn profiel en een pakkende CV. Je leert te netwerken, wat belangrijk is bij het verkrijgen van een baan. Zo’n 70% van de vacatures worden ingevuld via een bepaald netwerk.

Je kiest voor een outplacementbureau met ervaren coaches die maatwerk leveren. Je krijgt een senior coach met je mee, die op het juiste moment verschillende specialisten aan het werk zet. Een outplacementbureau kan al voor je aan het werk tegen een vergoeding van nog geen 2000 euro. Met een slagingspercentage van 91% is dit een veilige en slimme keuze.

Als jij juist de werkgever bent die hoopt dat zijn werknemers het naar hun zin hebben, maar je weet dit niet zo goed, is het slim om een medewerkerstevredenheidsonderzoek (leuk woord voor galgje!) te houden. Zo breng je de tevredenheid van de medewerkers goed in kaart.