Wat is mindfulness en wat brengt het?

Mindfulness, je hebt er vast wel over gehoord. Mindfulness gaat er over om veel aandacht te hebben voor jezelf. Je kan het zien als een soort van aandacht training, de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je kent het wel, je bent bijvoorbeeld bezig met je dagelijkse training maar je gedachten zijn ergens anders. Dit kan iets zijn wat in het verleden is gebeurd of juist iets wat je pas is overkomen. Mindfulness is toegankelijk voor iedereen, iedereen die zijn of haar leven een andere draai wil geven in het denken, zoals meer willen genieten van de dingen die je doet op dat moment of om te leren omgaan met gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd.

Mindfulness brengt positieve inzichten

Mindfulness helpt mensen om hun leven een positieve draai te geven, dus om positiever te staan in het leven. Ook helpt het om anders te kijken naar jezelf en de dingen om je heen. Een training duurt voornamelijk 2,5 uur maar dit kan ook langer of juist korter zijn. Belangrijke eindresultaten zijn dat je meer afstand kan nemen van de gebeurtenissen die in het verleden gebeurd zijn en je meer aan jezelf kan gaan denken en dat je sneller geniet van zelfs de kleinste dingen die je zelf meemaakt. Daarnaast geeft een trainingssessie je al gelijk een energie boost en dat allemaal na 1 training. Om het makkelijk te verwoorden zet je je leven eigenlijk op een automatische piloot. Ook is het mogelijk zelf de duur te bepalen, de een kiest er voor de volle 8 weken te doen en de ander juist minder. Ik heb zelf de volle 8 weken gelopen en ik voel me beter als ooit te voren.

Waar kun je mindfulness beoefenen?

Mindfulness Zutphen is een echte aanrader voor mensen in de regio, dit is een aanrader omdat ik dit zelf heb mogen ervaren waarbij ik nu anders kijk naar dingen. De trainingen zijn 1 keer per week en dit is dan met zo’n 8 tot 15 personen. Een training duurt ongeveer 2,5 uur. Ook is het mogelijk dit onder te verdelen in meerdere weken achter mekaar. Een volle cursus duurt 8 weken. Bel voor meer info of kijk op de website.

mindfulness training