Voordelen antivirus pakket

Het aanschaffen van antivirus pakket is een must, want als je PC eenmaal een virus heeft kan ’t alleen maar negatieve gevolgen hebben voor je computer. Een antivirus brengt heel wat voordelen met zich mee:

 

  1. Ten eerste minimaliseert een antivirus de kans op het krijgen van een computer virus, zoals trojan, malware en spyware. Want als je nou eenmaal een virus hebt kan je PC zodanig beschadigt raken dat ‘ie niet meer gemaakt kan worden. Het beschermt ook andere functionaliteiten van de pc of een netwerk waarop de computer is aangesloten.

 

 

  1. Het beschermt alle files op de pc dat je makkelijk zou kunnen verliezen. Gegevens, documenten, foto’s, presentaties en andere belangrijke papieren. Alles wordt in je back-up geplaatst zodat je niets verliest als er iets met de computer mocht gebeuren en zorgt ervoor dat geen folders van je gedelete kunnen worden.

 

 

  1. Het houdt je tegen websites te bezoeken die je gegevens zouden kunnen hacken en stelen, bijvoorbeeld je creditcard- en bankrekeningnummer. Als, bijvoorbeeld, je mobiele telefoon wordt gestolen is er een grote kans daarvan en kan je identiteit gestolen worden.

 

 

  1. Je privacy wordt bechermt en je wordt gewaarschuwt als een wi-fi netwerk niet veilig is om te gebruiken.

 

 

  1. Een goede antivirus zoals bitdefender zorgt er ook voor dat je veel minder spam mail in je inbox krijgt. Je krijgt soms junk mail dat, als je ze opent, een virus kan bezitten. Een antivirus zorgt er voor dat je alleen mail krijgt dat je wilt krijgen.