Volkswagen Golf uit 2016

Als je een Volkswagen Golf wilt kopen dan heb je keuze genoeg. Je kunt een nieuwe VW Golf gaan kopen of je gaat voor een tweedehands model. Het wordt echter anders als je naar een specifiek model op zoek gaat, bijvoorbeeld een bepaalde uitvoering of een auto van een bepaald jaartal. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld naar een jonge occasion. Een auto die net 1 of 2 jaartjes oud is, zodat de kop eraf is qua prijs maar dat de auto eigenlijk nog als nieuw is. Een Volkswagen Golf uit 2016 bijvoorbeeld. Die kan best lastig te vinden zijn. Sites als bijvoorbeeld Bynco bieden dan een oplossing.

In het buitenland wordt de Golf ook redelijk veel als lease auto gebruikt. In landen als bijvoorbeeld Duitsland, waar toch de meeste VW dealers zijn aangezien VW een Duits merk is. Werknemers van het bedrijf rijden natuurlijk zelf in een VW en dus zijn er ook veel werknemers die in een Volkswagen Golf rijden. De werknemers rijden echter in de nieuwste modellen en na een aantal maanden is er vaak al weer een nieuwer model. De auto’s waar op dat moment in gereden worden komen dan beschikbaar voor de tweedehands markt. Leuk zal je denken, maar wat heb ik aan Duitse ex-lease auto’s of aan een VW Golf die van een medewerker van het bedrijf uit Duitsland is geweest?

Omdat de prijzen van auto’s in Duitsland een stuk lager zijn (om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat er geen BPM over betaald hoeft te worden), zijn deze auto’s interessant voor importeurs. Na import van de auto en het betalen van de nodige belastingen die je in Nederland moet betalen, blijft er nog een redelijk groot voordeel over. Dit is een voordeel voor de importeur, want die kan nu wat extra’s aan de auto verdienen, maar daarnaast de klant ook nog een extra voordeel bieden. Zo wordt de Volkswagen Golf 2016 die jij graag wilt hebben ook in één keer een stuk goedkoper en heb je er dus financieel voordeel bij wanneer je een dergelijke auto koopt. Als je online kijkt dan zie je een overzicht van de beschikbare auto’s en kun je een keuze maken.