Soms heeft je geest gewoon een psycholoog nodig

Niemand gaat graag naar de dokter maar soms moet het om erger te voorkomen. Ons lichaam kan simpelweg niet alles zelf oplossen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor onze geest. In onze westerse wereld is lichaam en geest lange tijd gescheiden gebleven in de medische wereld. Gelukkig komen we daar steeds meer op terug. Het is zelfs al wetenschappelijk aangetoond dat onze geest daadwerkelijk kan zorgen dat ons lichaam ziek wordt. Dus waarom niet naar de dokter als onze geest een kwaaltje heeft? Soms zitten we verwikkeld in patronen die inmiddels neurologisch vastgelegd zijn, juist omdat we altijd doen wat we doen. Die patronen doorbreken lukt ons zelf dan niet meer. Daar is hulp bij nodig. Hulp van een psycholoog bijvoorbeeld.

Een psycholoog is bekend met veel verschillende problemen of aandoeningen

Een psycholoog kan bij veel problemen helpen. Veel voorkomende zaken als burn-out, minderwaardigheidsgevoelens, maar ook ADHD, borderline en persoonlijkheidsstoornissen kunnen met behulp van therapie onder controle komen. Soms is er een grote gebeurtenis in je leven die je niet meer te boven komt, zoals bij een scheiding of het verlies van een dierbare. Ook bij fobieën en angsten is een psycholoog de aangewezen professional om je bij te staan. In het contact met een psycholoog is vertrouwen heel belangrijk. Dat betekent dat je op zoek moet naar iemand waarmee je een klik hebt. Soms is het goed juist de uitdaging op te zoeken om direct al een patroon te doorbreken. Zo was de enige psycholoog die voor mij het grote verschil maakte een vrouw. Voor die tijd waren het mannen en dat werkte gewoon niet. Het is maar een simpel voorbeeld.

Kies de juiste psycholoog

Ik ga je dus niet vertellen wat in jouw situatie het beste is. Het is jouw leven en jouw beslissing. Wel kan ik je aanraden om je oor te luister te leggen bij diverse psychologen. Mocht ik dan toch iemand mogen aanraden dan zou ik psycholoog Deventer aanbevelen. Luister naar wat zij voor je kunnen betekenen. Er is ruime ervaring aanwezig en een zeer professionele houding.

psycholoog