Loop niet te lang met je problemen rond en zoek een psycholoog

Loop je al een tijd met problemen en krijg je ze niet opgelost? Pieker je veel? Krijg je stress gerelateerde fysieke klachten? Heb je last van onverklaarbare angsten of begin je het gevoel te krijgen ‘op’  te raken? Of heb je verdriet waar je niet meer uit komt en lijkt het rouwproces maar niet te vlotten? Voel je je onzeker of onbegrepen en worstel je daarmee? Allemaal voorbeelden die roepen om psychische hulp of steun. Je hoeft echt niet altijd alles zelf op te lossen. Het inschakelen van een psycholoog is een slimme zet want nu kan je eindelijk je probleem goed en zorgvuldig aanpakken. Daarbij ben je gedurende dat proces niet alleen.

Mijn ervaring met een psycholoog

Vanaf dat ik heel jong was voelde ik me minderwaardig en onzeker. Hierdoor werd ik verlegen tot op het punt dat ik gewoon mijn mond niet meer open deed. Als ik op school een beurt kreeg liep ik van de faalangst huilen de klas uit. Eigenlijk een behoorlijk drama voor een jong persoon. Ik zocht wel eens hulp maar dan kreeg ik te horen dat ik zo gek nog niet was. Nee, gek was ik niet, dat gevoel had ik ook niet maar begrepen werd ik ook niet. Tot ik uiteindelijk de psycholoog tegenkwam die precies anders was dan alle andere. Ik legde uit hoe ik kon manipuleren, dat ik precies aanvoel wat men van me wil horen en dat ik het na 3 keer waarschijnlijk wel had gezien. Dat knoop ze in haar oren. Ze heeft me geholpen als niemand anders en ik ben een totaal ander mens. Gelukkiger, zelfverzekerder en optimistischer.

Zoek een psycholoog waar je een klik mee hebt

Het is dus wel de kunst om de juiste persoon voor jou te vinden. Er moet een klik zijn en heel belangrijk; vertrouwen. Is dat er niet dan is het tijd om een ander te zoeken. Soms kan dat binnen de bestaande praktijk, soms moet je verder zoeken. Vanuit mijn eigen ervaring zou ik psycholoog Deventer aanraden. Je kan het proberen, waar om niet!

psycholoog Deventer