Gezonder met een trampoline

Vitamine d is heel erg belangrijk voor mensen. Het is daarom belangrijk om genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine kan voor allemaal vervelende bijwerkingen zorgen die zelfs chronisch kunnen zijn. Voor kinderen is deze vitamine belangrijker dan voor oudere mensen omdat vitamine d een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van een kind. Oudere mensen en jonge kinderen zijn risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Het is voor deze groepen daarom erg belangrijk om goed op hun vitamine inname te letten.

Het is tegenwoordig moeilijk om nog genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een deel van dit probleem is omdat sommige mensen last hebben van een opnameprobleem. Een ander deel van dit probleem is omdat mensen niet genoeg vitamine d binnen krijgen. Het binnen krijgen van de vitamine kan op twee manieren. De eerste manier is door het eten van vette vis en margarine en de tweede manier is door zonlicht op je huid. Zonlicht op je huid is de belangrijkste manier voor de inname van vitamine d. alleen als je genoeg zonlicht op je huid krijg kan je voldoende van deze vitamine binnen krijgen, want alleen het eten van vette vis en margarine is niet genoeg.

Het is daarom erg belangrijk voor kinderen om buiten te komen. Kinderen hebben alleen niet het besef dat het belangrijk is om vitamine d binnen te krijgen en dat het daarom belangrijk is om genoeg buiten te komen. Het is daarom de verantwoordelijkheid van de ouders van deze kinderen om er op te letten dat hun kinderen genoeg buiten komen en hun vitamine d binnen krijgen. Een goede manier om dit als ouders te regelen is door het buiten leuk te maken voor je kinderen met bijvoorbeeld magic circle trampolines. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is af en toe de trampoline rand en de veren te vervangen.