Een prachtige camping vakantie aan het meer van Trasimeno

In de regio Umbrië ligt het vierde meer van Italië dat het meer van Trasimeno heet. Omgeven door groene heuvels en op de grens van Umbrië en Toscane. Het meer biedt veel mogelijkheden voor de watersporters en is omringd door prachtige plaatsjes en diverse campings.

Kamperen rondom het meer van Trasimeno

Wilt u op ontdekkingsreis door Umbrië? Dan kan het handig zijn om een vakantiehuis in Cortona te huren of om met uw gezin op een camping aan het meer van Trasimeno te gaan staan. Want rondom het meer van Trasimeno zijn er diverse campings die verschillende faciliteiten bieden en toegankelijk zijn voor jong en oud.

Strategische ligging

Het meer van Trasimeno heeft een mooie ligging en is bij uitstek de plek voor kampeerders. De meeste kiezen er namelijk voor om te genieten en te onstappen op de camping en aan het meer maar ook om er op uit te gaan. De omgeving van Umbrië en Toscane te verkennen en te zien en te proeven van wat deze regio’s allemaal te bieden hebben. Plaatsen als Castiglione del Lago, Assisi, Perugia, Gubbio, Cortona, Florence, Sienna zijn allemaal ongelofelijk mooie plekken die met de auto gemakkelijk te bereiken zijn vanaf een camping bij het meer van Trasimeno.

Wandelen en fietsen rondom het meer van Trasimeno

Rondom het meer van Trasimeno kun je heerlijk wandelen en fietsen en genieten van de natuur. Vanaf Camping Badiaccia (direct gelegen aan de oever van het meer) ligt er een mooi fietspad dat je heel dicht langs het meer brengt. Fietsend rond het meer kom je langs oude en pitoreske dorpjes en plaatsjes zoals Tuoro en Castiglione del Lago. Meer dan de moeite waard dus om een bezoek aan te brengen!