Draadloos of bekabelde achteruitrijcamera?

Bij de aankoop van een Achteruitrijcamera heeft men 2 opties in de manier van installeren, met kabels of draadloos. Als men kiest voor het werken met kabels kan men zo goed als 100% zeker zijn dat de camera goed werkt en er geen storing zal optreden. Het enigste wanneer er iets fout kan gaan is wanneer er een kabelbreuk is, dit is echter bij een goede installatie haast onmogelijk. Probeer om deze reden als je twijfelt of je het goed doet een expert in te schakelen voor de installatie.

Er zijn in draadloze achteruitrijcamera’s ook nog 2 soorten systemen die ook voor een groot deel de prijs bepalen. Zo heeft men analoge draadloze camera’s, dit zijn de goedkope achteruitrijcamera’s maar men zal zo goed als altijd ruis hebben. De reden van de ruis is omdat de camera een open signaal verstuurd en de monitor zal dan ook niet alleen signalen van de camera ontvangen maar ook nog signalen van bijvoorbeeld jouw gsm of digitale radio. Omwille van deze slechte kwaliteit worden deze niet verkocht op achteruitrijcamerawinkel.

Een betere kwaliteit van Achteruitrijcameras draadloos zijn de camera’s die digitaal werken. Hoe werkt een digitale camera dan hoor ik je al denken. Bij een digitale verbinding wordt er gebruikt gemaakt van een versleutelde verbinding. Zo zullen alleen signalen die de sleutel hebben invloed hebben op de monitor. De signalen uit je gsm hebben deze sleutel niet en zullen dus niet meer voor storing kunnen zorgen.

Als het niet nodig is in jouw situatie om een draadloze camera te gebruiken dan kan je toch het beste kiezen voor een bekabeld netwerk. Een storing is bij draadloos helaas toch altijd mogelijk.

Mocht er nog bepaalde onduidelijkheden zijn wanneer je wat kiest en wat het best is aangeraden, raad ik je zeker aan om achteruitrijcamerawinkel te contacteren via mail. Service staat bij hun op nummer 1 en helpen je dus graag verder.