De nieuwe Golf 7

De Volkswagen Golf is al zeven generaties lang de populairste vierwiel aangedreven hatchback. Hoe het komt dat de auto zo populair is, zit hem in zijn herkenbare vormgeving en betrouwbare presentaties. Volkswagen denkt slim na hoe ze van de ruimte gebruik maken, de hoogwaardige afwerking en state-of-the-art technologie is wat de Golf tot een succes maakt. Met features als active info display, automatische airconditioning, parkeersensoren, achteruitrijcamera, zelfs de beste achteruitrijcamera op dit moment, zorgt de Golf bij elke uitvoering voor een comfortabele en veilige keuze. In dit artikel ga ik de twee populairste modellen van dit moment bespreken, namelijk de GTI en GTD.

GTI
De GTI is snel en sportief. Hij heeft maar liefst 245 pk onder de motorkap, wat gegarandeerd voor een geweldige rijervaring zorgt. Daarnaast is het design, interieur en ophanging afgestemd op een sportieve rijstel. De GTI beschikt over een adaptive cruise control die zelf afstand houdt. Je stelt zelf de snelheid en de afstond tot je voorliggers in. Je hoeft helemaal niks meer te doen. Het systeem scant zelf de weg en zorgt ervoor dat jij automatisch afremt of versnelt met het verkeer voor je. Daarnaast beschikt de GTI over een active info display wat ook nog eens overzichtelijk is.

GTD
De GTD is de sportiefste diesel. Het heeft alles wat de GTI ook heeft, maar dan met een dieselmotor. Ook op motorisch vlak verandert er niets, ook de Golf GTD 320 Nm sterke, 2,0-liter TD en 184 PK onder de motorklap liggen. De GTD kan een snelheid van 100 km/h halen in minder dan 8 seconde. DE GTD beschikt over led-achterlichten, 17-inch lichtmetalen wielen, sportstoelen, snelheidsafhankelijke stuur bekrachtig en net zoals bij de GTI behoort het nieuwe Active Info Display tot de standaarduitrusting. De GTD-uitvoering is vanaf € 42.000 te verkrijgen bij de Volkswagen dealer.

Je kan je Volkswagen 7 helemaal naar je eigen smaak maken. Je kunt kiezen uit 14 kleuren, 18 interieurs, 21 velgen en 19 motoren.