Advies is ook belangrijk

Als boer is het niet altijd duidelijk wat er in de markt speelt. Toch wil je als boer wel graag dat het bedrijf de beste keuzes maakt die er op dat moment beschikbaar zijn. Deze beste keuzes zijn nodig om de boerderij gezond te houden. Op het gebied van dieren hoef je een boer niets uit te leggen. Maar of de beslissingen van een boer economisch verantwoord zijn is de vraag. Meestal baseert de boer zich op wat goed voor zijn dieren is. En op het moment dat de boer zijn producten kan verkopen kijkt hij vaak naar wat op dat moment het meeste opbrengt.

Maar als een boer een stal bouwt of een iets minder grote investering doet komt er vaak regelgeving bij kijken. En regelgeving is iets waar een boer geen tijd voor heeft om zich mee bezig te houden. Bij het bouwen van een stal kan de stalinrichting heel belangrijk zijn voor een gezonde toekomst van het boerenbedrijf. Het is daarom zeer aan te raden voor de boer om agrarisch advies te nemen zodat hij niet voor onverwachte problemen komt te staan.

Het wordt steeds belangrijker dat er duurzaam wordt gewerkt. Bij de bouw of verbouw van de stal is het daarom belangrijk om duurzame beslissingen te nemen. Deze beslissingen worden op termijn beloond. Ook al heeft de overheid niets te maken met hoe een boer zijn bedrijfsvoering doet de regelgeving beloont toch. Er valt voor een boer belangrijk voordeel te halen als hij goed kan anticiperen op de regels van de overheid.

Een groene stal zal de boer heel veel opleveren. Dit begint vaak al bij subsidies. Als de een boer zich goed laat adviseren over de verschillende subsidies, dan kan hij daar optimaal gebruik van maken en dit wordt dan ook in het bedrijfsresultaat zichtbaar.