Vroeger opstaan

Je hoort steeds vaker dat vroeg opstaan zorgt voor een zeer productieve dag. Zo zou de hoofdredactrice van het Amerikaanse tijdschrift Vogue genaamd Anna Wintour iedere dag om kwart voor zes opstaan. Daarnaast zou Michelle Obama, de echtgenote van Barack Obama en de vorige First Lady van Amerika, iedere dag om half vijf opstaan. De baas bij technologie gigant Tim Cook gaat nog even iets vroeger uit bed, namelijk om kwart voor vier ’s nachts. Maar werkt zo vroeg opstaan nu echt voor een beter leven?

 

Het antwoord op deze vraag is nee. Het is niet zo dat als je voor dag en dauw opstaat, dat je dan op een dag meer voor elkaar krijgt. Voor sommige van ons kan het zeker werken, maar het is geen standaard recept voor succes en productiviteit. De helft van de mensen is namelijk een ochtendmens, maar de andere helft is een avondmens. Als jij iedere dag om half zes op wilt staan, zal je iedere avond om half tien naar bed moeten gaan om toch je acht uur aan slaap te halen op een dag. De meeste mensen voelen zich namelijk het beste bij acht uur slaap, maar het exacte aantal uren slaap verschilt wel per persoon.

 

Je kan er wel voor zorgen dat je je best doet om beter in slaap te vallen in de avond door bijvoorbeeld een fijn bad te nemen voordat je gaat slapen of te zorgen voor genoeg beweging op een dag. Bijvoorbeeld door te gaan tennissen met de juist materialen zoals de K Swiss tennisschoenen en Head tennisrackets.

 

Een ochtend mens krijgt van nature eerder een seintje van hun lichaam dat ze moeten gaan slapen en dat ze moe worden. Terwijl iemand die een avond persoon is dit seintje juist veel later pas krijgt. Het ligt dus ook aan de persoon wat werkt en wat niet.