Toepassingen voor robotstofzuigers

Toepassingen voor robotstofzuigers

Een van de doorslaggevende criteria bij de aanschaf van een robotstofzuiger is het toepassingsgebied. Dit betekent dat uw huis niet alleen bepalend is voor welke vacuümrobot u moet kopen, maar ook of het überhaupt zinvol is. robotstofzuigers zijn voorbestemd voor alle plaatsen waar veel lege ruimtes en weinig obstakels zijn. Als u in een klein appartement woont dat erg druk is met meubels en andere dingen vanwege de beperkte ruimte, zult u waarschijnlijk weinig plezier hebben en profiteren van een robotstofzuiger. Woont u daarentegen in een ruim appartement of een groot huis en is uw meubilair luchtig, dan zal een robotstofzuiger u zeker veel werk uit handen nemen. Bovendien mogen er niet te veel kabels, hoge tapijtranden of andere obstakels zijn waar een robotstofzuiger aan vast kan komen te zitten.

Je moet altijd één ding in gedachten houden: Hoe smaller de ruimte, hoe moeilijker het is voor de robotstofzuiger om door te rijden. Obstakels zoals tafel- en stoelpoten, kasten en andere voorwerpen die op de vloer staan, zoals decoraties, zijn obstakels die een robotstofzuiger meestal betrouwbaar detecteert, maar die hij allemaal moet vermijden. Dit maakt een grondige reiniging moeilijk, vooral met willekeurig werkende zuigrobots.

Het aantal ruimtes dat u ermee wilt schoonmaken is ook bepalend voor de vraag welke zuigrobot het moet zijn. Als het alleen de woonkamer is, kan een relatief goedkoop model dat toevallig rondreist volstaan. Als u daarentegen alle ruimtes op de vloer wilt laten stofzuigen, moet u een intelligente vertegenwoordiger inschakelen die zich in uw huis kan oriënteren en systematisch kan reinigen. En u moet er rekening mee houden dat automatische reiniging slechts op één verdieping tegelijk mogelijk is. Als u in een huis met meerdere verdiepingen woont en u wilt alle verdiepingen automatisch laten stofzuigen, dan heeft u voor elke verdieping een vacuümrobot nodig. Meer informatie over de toepassingsgebieden en speciale kenmerken waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een stofzuiger vindt u in onze gids  “Waar kunnen robotstofzuigers worden gekocht?”