Stoppen zonder al te veel moeite

Voor veel rokers is het een droom die nooit uitkomt, stoppen met roken. Ze durven het gewoonweg niet aan om te stoppen. Terwijl het eigenlijk helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zomaar stoppen is meestal geen succes. Je moet als roker een sterke behoefte, de wil, hebben om te stoppen. Iets moet je motiveren. Je bent bijvoorbeeld bang voor de vele ziektes en aandoeningen die je kan oplopen door te roken. Je zou graag een mooi wit gebit willen. Je schaamt je omdat niemand in je sociale netwerk rookt en je alleen buiten moet staan roken. Er zijn tal van redenen waarom mensen stoppen. Het is van belang dat je zelf weet waarom je wilt stoppen en daar goed over na te denken voordat je je laatste sigaret uitmaakt.

Denk na en neem je tijd, waarom wil je stoppen> Vaak zijn er vele redenen. Schrijf deze redenen op. Als je bent gestopt met roken, zullen er momenten van twijfel zijn. Je zal trek krijgen. En op dat soort momenten doet je brein iets heel vreemds. Je begint je af te vragen, waarom ben ik eigenlijk gestopt? Wat maakt een sigaret nou uit? Bekijk op dat soort momenten de redenen waarom je bent gestopt, lees ze goed door. Je zult zien dat je je er ineens weer bewust van bent waarom je bent gestopt en waarom je niet meer wilt roken.

Maak het makkelijker

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het makkelijker kan? Stoppen zonder hulpmiddelen kan. Vele mensen hebben het gedaan en zijn geslaagd. Maar veel meer mensen zijn gestopt dankzij nicotinepleisters, nicotinekauwgom, speciale medicatie zoals Champix en zelfs acupunctuur. Door je nicotine inname af te bouwen is de kans van slagen veel groter.

Gaat het mis? Dat is geen drama. Maar weinig mensen doorbreken een verslaving in 1 keer. Kijk wat er fout is gegaan en stop weer zo snel als je kan. Leer van je terugval, blijf er niet in hangen.

Voor meer informatie over stoppen met roken kan je kijken op https://nuroken.nl/