Steeds meer plastische chirurgie

Met het ouder worden komen de gebreken. Sommige gebreken worden al aan het begin van het ouder worden zichtbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lachrimpels, kraaienpootjes en andere onvolkomenheden die in je gezicht zichtbaar worden. Ook krijgen sommige mensen, nog voordat je ze bejaard kan noemen, last van hangende oogleden. Verder merken oudere vrouwen soms ook aan hun borsten dat ze geen twintig meer zijn. Dit kan al zo zijn bij vrouwen van dertig. Naast het ouder worden komen er steeds hogere schoonheidseisen. Zo komt het dat steeds meer vrouwen behoefte hebben om er zo lang mogelijk jong uit te zien.

Zo komt het dat het aantal borstvergrotingen, bovenooglidcorrecties en andere plastische behandelingen jaarlijks toenemen. Steeds meer vrouwen gaan er jaarlijks naar de plastische chirurg om er langer jong uit te blijven zien. Deze trend is niet alleen bij vrouwen zichtbaar, maar ook bij mannen. Ook mannen willen er blijkbaar langer jong uit blijven zien of jonge kenmerken hebben. Maar het kan ook dat mannen altijd al gewild hebben om jonge kenmerken te hebben en dat ze nu pas naar de plastische chirurg gaan omdat er minder taboe meer is op het gaan naar een plastische chirurg.

Het is in ieder geval zo dat vrouwen al veel langer naar de plastische chirurg gaan en dat er jaarlijks veel meer vrouwen dan mannen een behandeling aldaar ondergaan. Door de groeiende markt, worden de behandelingen ook veel beter en gaan er minder operaties verkeerd dan vroeger. Naast dat er minder operaties mislukken, wordt de prijs daardoor ook goedkoper. Een borstvergroting in Nederland kan nu al voor rond de tweeduizend euro, terwijl je daar vroeger zo vijfduizend euro voor neer kon leggen. Ook de oogcorrectie prijzen zijn heel erg afgenomen, wat op haar beurt de grens voor een plastisch chirurgische behandeling voor mensen nog lager legt.