Scheve verhoudingen 50 plussers

Voor sommige mensen is het moeilijk om aan een gepaste baan te komen. Bijvoorbeeld voor vijftig plussers die net ontslagen zijn of voor bepaalde mensen in bepaalde sectoren. Voor een vijftig plusser kan het moeilijk zijn om aan een baan te komen omdat vijftig plussers duurder zijn dan andere kandidaten. Een vijftig plusser heeft meer ervaring en zit met vaste lasten thuis. Een vijftig plusser wil en moet daarom soms meer krijgen dan andere mensen. Naast de extra kosten van vijftig plussers gaan deze mensen ook over een aantal jaar al met pensioen. Dit maakt het voor bedrijven niet aantrekkelijk om vijftig plussers aan te nemen, waardoor bedrijven liever voor jonger personeel kiezen. Jonger personeel is niet alleen goedkoper maar ze kunnen ook langer bij het bedrijf blijven. Tegenwoordig willen sommige jonge mensen dat ook niet meer en willen na een aantal jaar weg, maar dan zijn ze alsnog goedkoper.

Het is voor vijftig plussers daarom veel moeilijker om te solliciteren. Een betere manier is daarom altijd welkom. Een goed alternatief in dit geval is outplacement. Met outplacement wordt iemand geholpen bij het vinden van een baan. Een baan vinden met outplacement gaat vaak sneller. Ook vind je vaak een beter betaalde baan op een hoger niveau dan gemiddeld.

Voor outplacement moet je naar een outplacementbureau. Het outplacementbureau helpt je met de sollicitatie. In eerste plaats helpen ze je met hoe je jezelf het beste op de arbeidsmarkt kan profileren. Verder begeleiden ze je tijdens de sollicitatie. En als derde dienst hebben veel outplacementbureaus een groot netwerk aan bedrijven die ook personeel nodig hebben. Met dit netwerk heb je een veel grotere kans om een baan te krijgen dan wanneer je zelf op zoek zou gaan naar een baan. Outplacement is daarom een hele goede oplossing voor oudere mensen of mensen in een sector waar je moeilijk aan een baan komt.