Rolpoort maken en onderhouden | ROMASS Rolpoort service

Veel problemen met een rolpoort ontstaan doordat er weinig of geen onderhoud is uitgevoerd. Het regelmatig onderhouden van rolpoorten en garagepoorten zorgt ervoor dat de levensduur van de installaties wordt verlengd en dat de kans op een storing wordt verkleind. Doordat de kans op een dure herstelling wordt verkleind, zorgt preventief onderhoud er voor dat er geen dure herstelling nodig zijn. ROMASS staat voor zowel preventief onderhoud als herstellingen voor u klaar. Of het nu gaat om een rolpoort aan een woonhuis of een rolpoort bij een bedrijfspand. Dit is voor ROMASS geen enkel probleem.

Voor bedrijven is het voor het gebruik van bedrijfspoorten, rolluiken en rolpoorten verplicht om zich te houden aan de wettelijke normen en is de ARBO regelgeving van toepassing. Dit houdt in dat het verplicht is om de installaties jaarlijks te laten keuren en onderhouden. Dit om te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren door achterstallig en slecht onderhoud. Wanneer er calamiteiten zijn waarbij letsel ontstaat is het bedrijf aansprakelijk. Wanneer er aangetoond kan worden dat er preventief onderhoud is uitgevoerd en aan de wettelijke eisen is voldaan, is de kans klein dat de verzekering eventuele schade niet vergoedt. Echter wanneer dit niet is uitgevoerd, kan het zijn dat de verzekering niks vergoedt en dat je zelfs een boete krijgt.

Veel voorkomende rolpoort herstellingen

Schade aan rolpoorten door weersomstandigheden 

Een van de meeste voorkomende oorzaken van problemen met een rolpoort, ontstaan door slechte weersomstandigheden. Hierbij kan gedacht worden aan een zware storm waardoor lamellen uit de rails raken. Of door extreme kou waardoor het rolluik vast komt te zitten. Voor de techniekers van ROMASS is het geen enkel probleem om schades hiervan te herstellen. Onze techniekers zijn goed getraind en beschikken over de juiste materialen, waardoor 90% van de problemen direct op locatie opgelost kunnen worden.

Nieuwe rolpoort motor plaatsen

Veel storingen bij een rolpoort ontstaan door een defect aan de aandrijving en aandrijfmotor. De meest voorkomende reden waarom een motor defect raakt is ouderdom. De levensduur van een rolpoort motor is ongeveer 8 tot 10 jaar. Afhankelijk van hoevaak de poort open en dicht gaat en het onderhoud kan dit langer of korter zijn. Als de motor meer kracht moet zetten om het rolluik naar boven te trekken, slijt de motor ook sneller. Het tijdig constateren en ingrijpen wanneer de motor niet goed meer functioneert of een raar geluid maat, kan voorkomen dat er grotere schades ontstaan en hogere herstelling kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Schakelaars van de rolpoort

Veel elektrische rolpoorten worden bediend door een handzender of door een schakelaar. De schakelaar die vaak aan de muur bevestigd zit, zorgt voor veel problemen. De problemen met de schakelaar worden vaak veroorzaakt. door, vervuiling, ontregeling, piekspanningen, slijtage en milieu invloeden. Om ervoor te zorgen dat de kans wordt verkleind op een storing kan er regelmatig onderhoud worden uitgevoerd. Zelf kunt u ervoor zorgen dat de schakelaar regelmatig schoon worden gemaakt. Om te voorkomen dat er vuil in de schakelaar komt.

Rolpoorten maken

Heeft een van uw rolpoorten een probleem? Neem dan contact op met de ervaren techniekers van ROMASS. Onze ervaren rolluiken techniekers staan voor u klaar om alle problemen met een elektrische rolluiken en rolpoorten op te lossen. Wij beschikken over een netwerk van servicetechniekers in heel België waardoor er altijd een specialists in de buurt is. In de servicebus beschikken ze over universele onderdelen van A-kwaliteit, waardoor ze alle merken en typen elektrische rolluiken en rolpoorten kunnen maken. Als u een van onze ervaren techniekers wilt inschakelen, kunt u telefonisch contact opnemen. Wij zijn bereikbaar op: 078/484996 of u kunt door de stappen in ons online formulier in te vullen, zelf eenvoudig een storing melding.