Minder zorg door goede zorg

Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen, want als je je gebit goed verzorgd heb je minder mankementen aan je gebit als je bij de tandarts komt. Daardoor hoef je minder vaak bij de tandarts terug te komen en kost het minder moeite om je gebit te verzorgen. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle mankementen die je aan je gebit kan hebben te voorkomen, maar het is wel mogelijk om de mankementen zoveel mogelijk te beperken zodat je minder vaak een kies of tand hoeft te trekken.

Als je jouw gebit niet zo goed verzorgd heb je niet alleen meer kans op het krijgen van gaatjes in je tanden en kiezen, maar heb je ook meer kans op andere aandoeningen aan je gebit. Als je een goed verzorgd gebit hebt, heb je dus minder kans op gaatjes maar heb je ook minder kans op andere bijkomende aandoeningen en hoef je per saldo minder naar de tandarts voor bijvoorbeeld orthodontie volwassene.

Als je toch een tand of kies moet laten trekken is daar niets aan te doen. Na het trekken van je tand of kies moet er om het gat te vullen alleen wel een implantaat in worden gezet, want anders zit er een gat in je gebit en dat doet afbreuk aan je uitstraling. Soms is het alleen niet mogelijk om een implantaat tand of kies te zetten en dat is jammer. Als het wel kan kun je daarom het beste ook en implantaat zetten.

Toch blijft het beter om je gebit goed te verzorgen zodat je uiteindelijk zo min mogelijk tanden en kiezen hoeft te laten trekken waardoor je uiteindelijk zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen in je moet hoeft te hebben. Als resultaat hoef je minder vaak naar de tandarts en hoe minder je naar de orthodontist hoeft en hoe minder vaak je naar de endodontoloog moet hoe beter dat is.