Mediation bij scheidingsperikelen

Je hebt mooie jaren achter de rug met je partner maar de laatste tijd kunnen jullie elkaar niet meer goed vinden en is er nog maar weinig sprake van ‘samen’. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Oorzaken die vaak wel ervaren maar niet uitgesproken worden of een oorzaak die alleen bij één van jullie ligt. De ander heeft geen idee wat er aan de hand is maar voelt meestal wel dat er iets aan de hand is. Wanneer onduidelijk is of jullie nog bij elkaar willen of kunnen blijven is het zaak om te onderzoeken waar het probleem ligt en wat eraan gedaan kan worden. Geen simpele opgave. In deze blog lichten wij de dienst mediation toe, wellicht kunnen jullie door mediation de problemen bespreekbaar maken.

Mediation biedt de helpende hand

Mediation is een manier van gesprekken voeren met elkaar en een mediator. Het is goed er een derde bij te halen want samen is het jullie blijkbaar niet gelukt. Een buitenstaander heeft een heldere blik, is onpartijdig en heeft geen enkel belang bij de uitkomst van de gesprekken anders dan dat deze in een zo goed mogelijke sfeer gevoerd worden. Mediation is eigenlijk gewoon bemiddeling. Dat klinkt misschien eng maar het is nodig om ofwel het huwelijk te redden ofwel uiteindelijk toch de echtscheiding in te zetten.

Mediator inschakelen is een verstandige eerste stap

Mediation wordt door een mediator gegeven. Een mediator hoeft niet per se een advocaat te zijn wanneer het op wel of niet scheiden aankomt. Het is in dit specifieke geval wel raadzaam om een mediator te zoeken die ook scheidingszaken behandelt. Naast ervaring heb je dan ook de juiste persoon te pakken wanneer de mediation onverhoopt toch op een echtscheiding uit draait. Twijfel niet om hulp in te schakelen. Het is de enige manier om uit de impasse te komen waarin jullie terecht zijn gekomen. Eens moet de eerste stap gezet worden. Hopelijk een stap naar herstel. Scheiden kan altijd nog.

Gerelateerde afbeelding