Je eigen tuinhuis

Wanneer je van klussen houdt vind je het vaak fijn om dingen zelf te doen. In plaats van dat je iemand inhuurt om je tuin te leggen, je huis te verbouwen of een tuinhuis te bouwen doe je dit veel liever zelf. Met name het creëren van een huisje in de tuin is een leuk project. Je kunt het helemaal naar je eigen voorkeuren maken. Je bespaart een hoop geld door het zelf te doen en als resultaat krijg je een geweldig gepersonaliseerd tuinhuis.

 

Voordat je begint met het bouwen, moet je even nagaan of je in jouw gemeente een bouwvergunning nodig hebt om te mogen bouwen. Vaak is dit niet nodig, maar het zou zonde zijn als je er achteraf achter komt dat je die wel nodig had.

Zoek hierna een geschikte plek uit. Het is fijn om ook nog plek te hebben in de rest van de tuin en je wilt natuurlijk ook de buren niet in de weg zitten.

 

Ook al weet je als klusser waarschijnlijk wel wat je nodig hebt, toch is het handig dit nog eens na te gaan. Bedenk welke schroeven je bijvoorbeeld nodig hebt en ga na of je deze al in huis hebt, of dat je deze nog aan moet schaffen. Wees er in ieder geval zeker van dat je genoeg gereedschap en benodigdheden in huis hebt voor het gehele project. Het zou zonde zijn als je er halverwege achter komt dat je niet de juiste dingen in huis hebt. Dus zorg voor een flinke voorraad aan moeren en bouten en ga lekker aan de slag!

 

Nog een paar korte tips om je te helpen je tuinhuisje nog sneller te realiseren, zijn om te zorgen voor een stevige ondergrond en het maken van een frame. Deze twee dingen zijn de basis voor je tuinhuis. Het is verstandig om daarna als eerste het dak te maken. Zo kun je droog aan de slag met de rest van het huis.