Hoe kan ik het beste gitaar leren spelen?

Je gaat gitaar leren spelen. Een goede beslissing! Gitaar is namelijk een zeer veelzijdig instrument en biedt talloze mogelijkheden om plezier aan te beleven. Er zijn veel verschillende stijlen waarin je je kan bekwamen en evenzovele technieken waaruit je kan putten. Dat betekent echter wel dat je een lange leerweg voor je hebt maar dat is tegelijkertijd ook wel weer de uitdaging. Sta je helemaal aan het begin van deze weg dan is het raadzaam om met een akoestische gitaar te beginnen. Als basis, en wie weet, blijft het daarbij. Maar een switch is natuurlijk niet ondenkbaar. Maar hoe leer je goed spelen?

Wat is de beste manier om gitaar te leren spelen?

De beste manier om goed gitaar te leren spelen is via de aloude weg van persoonlijke begeleiding. Je kan natuurlijk online van alles vinden en dat lijkt interessant omdat het goedkoop is en direct bereikbaar maar het heeft veel nadelen. Zo weet je nooit helemaal zeker of je dingen goed aanleert. Er is niemand die jou corrigeert bij een verkeerde handzetting of houding. En eenmaal iets fout aangeleerd is heel moeilijk te veranderen. Ingesleten patronen zijn nu eenmaal heel sterk. Ten tweede is een fysieke docent leuk omdat je kan samen spelen. Hij of zijn kan je uitdagen en stimuleren. En de wekelijkse lessen maken dat je wel moet oefenen. Ook als je geen zin hebt. Veel oefenen is de enige manier om goed te leren.

Ga direct aan de slag met een gratis proefles

Overweeg je dus gitaarles, en woon je in Breda of omgeving? Leg je oor dan eens te luister bij gitaarles Breda. Informeer naar de mogelijkheden en laat je verrassen. Gitaarles Breda heeft veel ervaring waardoor ook de meer geoefende gitarist nog genoeg te leren heeft. Kom in aanraking met verrassende stijlen en technieken en ga direct aan de slag met een gratis proefles in Breda.

gitaarles Breda