Hoe er zeker van te zijn of je slotenmaker een vergunning en verzekering heeft

Waarom is het belangrijk om een slotenmaker in te huren die gecertificeerd is en beschikt over een vergunning? Om te beginnen beschikken veel landen en staten over dergelijke wetten. Zo heeft Californië bijvoorbeeld een wet waarin staat dat alle slotenmakers gecertificeerd dienen te zijn. En dat moeten ze doen middels het Bureau of Security and Investigative Services.

Tevens is het zo dat wanneer een certificaat wordt uitgegeven aan een slotenmaker, overheidsinstellingen zoals bijvoorbeeld de FBI persoonlijke gegevens verzamelen en opslaan. Ze verzamelen ook vingerafdrukken van elke aangesloten slotenmaker. Dit verzekerd iedereen ervan dat die slotenmaker niet beschikt over een criminele achtergrond. Dit geeft de klant van die slotenmaker weer de verzekering dat deze legitiem is en dat hij zijn kennis en kunde ten goede aanwendt voor jouw veiligheid.

Ten slotte en helaas, zijn er veel slotenmakers die geen licentie hebben. Veel van deze slotenmakers zonder vergunning hebben vaak ook geen ervaring, zijn niet professioneel en proberen zo veel geld als mogelijk te verdienen. Deze slotenmakers geven vaak slecht of misleidend advies. Vaak hebben dit soort mensen geen enkele ervaring in het vak, missen de juiste opleiding in de veiligheidsbranche en zijn het vaak inhalige types.

Alleen een gecertificeerde slotenmaker zoals locksecure.nl (Utrecht) kan je goed advies geven. Hij doet je tevens aanbevelingen voor het verhogen van je veiligheid, veiligheidssystemen en oplossingen op het gebied van elektronische veiligheid. Dit soort advies wordt ook gegeven aan grote bedrijven en instellingen.

Een slotenmaker met vergunning is iemand die beschikt over al het benodigde papierwerk. Dit papierwerk moet ingeleverd worden aan de staat en soms aan landelijke instellingen. Na goedkeuring ontvangt de slotenmaker een vergunning om te mogen opereren als officieel slotenmaker. Dus de volgende keer als je je slotenmaker tegenkomt vraag hem dan naar zijn licentienummer.

Een verzekerde slotenmaker is iemand die een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten.  Deze verzekering beschermt zowel de slotenmaker als zijn klanten tegen onbedoelde schade aan bezit of leven. Dit is te vergelijken met autoverzekeringen. Huur altijd een verzekerde slotenmaker in om veiligheid van werk, goed en leven te garanderen.

Een slotenmaker met vergunning betaald een jaarlijkse toelage. Na het passeren van de achtergrondinformatie check, zijn deze slotenmakers verzekerd in geval van een ongeluk en de verzekeringsmaatschappij zal dan vooraf bepaalde vergoedingen afgeven. Daarna passen ze de situatie aan en lossen het probleem op.

Je kunt zelf ook kijken of een slotenmaker een vergunning heeft. Het is jouw recht om deze informatie te weten. Het helpt je bij het maken van een overwogen beslissing voor een bepaalde slotenmaker. Auto slotenmakers installeren sloten die lijken op veiligheidsloten en access control systemen. Auto slotenmakers kunnen je adviseren op het gebied van veiligheid. Ze kunnen helpen om je toegang te krijgen tot je auto als je buitengesloten bent. Wat het ook is; deze slotenmakers kunnen je er mee helpen. Ga eens naar de Utrechtse slotenmaker via www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht en vind wat u nodig heeft aan informatie.