Gitaarles is de leukste manier om gitaar te leren spelen

Gitaar spelen is geweldig leuk om te doen. Maar het is zeker niet gemakkelijk, al lijkt het soms wel zo. Gitaar leren spelen is veel oefenen door de jaren heen. Zelfs zeer geoefende gitaristen ontwikkelen zich continu. Een gitaar kopen is vrij makkelijk maar hem bespelen vraagt kunde. Hoe kom je aan die kunde? Het antwoord is gitaarles. Een goedkope manier is bijvoorbeeld via YouTube. Veel mensen laten zich daartoe verleiden. Het lijkt perfect want je kan oefenen wanneer je tijd hebt, het kan thuis en het kost niets. Tot zo ver de voordelen. De nadelen wegen velen malen zwaarder. Er is niemand die je corrigeert, je kan verkeerde houdingen aanleren, je krijgt eenzijdige informatie, er zit niemand achter je broek dus eindigen velen met een gitaar die werkeloos in een hoek staat.

De voordelen van gitaarles

Hoe kan het beter? De oude methode; gewoon gitaarles nemen bij een muziekschool of gitaardocent. Zij kunnen je de kneepjes leren. Je komt in aanraking met diverse stijlen en technieken. Je ontdekt de mogelijkheden van de verschillende soorten gitaren en je kan samen spelen. Samen muziek maken is een ultieme vorm van communicatie en maakt veel prettige stofjes in onze hersenen vrij. Van muziek maken word je blij, van samen muziek maken wordt je bijna euforisch. Wie wil dat nou niet?

Gitaarles wat kan je verwachten

Woon je in de omgeving van Breda? Dan kan ik je gitaarles Breda aanraden. Ik heb daar met heel veel plezier de eerste noten en akkoorden leren spelen. Veel oefenen was niet altijd even makkelijk en op die momenten zie je geen vooruitgang. Maar als ik terug kijk dan heeft het wel degelijk veel effect gehad. Dat er vaste momenten waren waarop  er les was heeft me door de lastige momenten heen geholpen. Elke dag een half uur oefenen is het minimum. Dus wil je leren gitaarspelen? Wees je er dan van bewust dat het een investering is. Het gaat niet vanzelf maar het is wel leuk!

gitaarles