Gezond bedrijf met coderen

Codeersystemen kunnen erg belangrijk zijn voor bedrijven, want codeersystemen zorgen ervoor dat alle informatie goed door een bedrijf heenloopt. Door het coderen van informatie kunnen er minder fouten kunnen worden gemaakt in het proces van een bedrijf. Het doel van een codeersysteem is dat alle informatie, op het goede moment op de goede plaats komt tegen zo laag mogelijke kosten.

Bedrijven die een codeersysteem implementeren gaan beter presteren omdat alle informatie goed wordt gecodeerd, daardoor hoeft het bedrijf geen kosten meer te maken voor goederen die kwijt raken of dingen die dubbel worden gedaan. Door het goede coderen en de vaste manier van werken zijn er minder verspillingen in een bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in bijna elke winkel gebruik gemaakt van barcodes voor het scannen van goederen zodat goederen altijd kunnen worden gedetecteerd. Ook is het met barcodes mogelijk om het voorraadsysteem af te stemmen op de barcodes zodat goederen bij binnenkomst kunnen worden gescand en kunnen worden afgerekend bij de kassa zodat het voorraadsysteem zo kan worden bijgehouden.

Het coderen van een proces zoals dat in de supermarkt is gedaan kan in bijna elk ander bedrijf. Coding and marking wordt alleen wel in elk bedrijf op een andere manier toegepast. Foutgevoelige informatie of foutgevoelige werkzaamheden hoeven daardoor niet door mensen worden gedaan, maar kunnen (deels) worden gedaan door onveranderlijke codes.

Een veelgebruikte manier van coderen is met een folie printer. Een folieprinter is een printer waar een plastic rol wordt gebruikt als inkt. De folie wordt verhit waardoor er met deze folie kan worden geprint. Uit deze verhitte folie kunnen letters worden gedrukt en kan er worden gecodeerd. Deze manier van printen is erg betrouwbaar omdat je op bijna alle materialen kan printen. Daardoor kan de folieprinter voor veel doeleinden worden gebruikt.