Flexibel werken doe je via een uitzendbureau

Laten we het het moderne werken noemen. Werken via een uitzendbureau. Ooit gezien als laatste redmiddel om aan het werk te komen. Nu is werken voor een uitzendbureau vaak een bewuste keuze. Waarom? Omdat het zoveel voordelen heeft. Niet alleen voor de werkzoekende maar ook voor het bedrijf dat uitzendkrachten inhuurt. Gelukkig is het beter mogelijk gemaakt voor flexwerkers om een hypotheek te krijgen. Eigenlijk was dat de laatste hobbel in het aantrekkelijk maken van uitzendwerk. Natuurlijk is het uitzendbureau er ook nog steeds voor mensen die op een andere manier geen werk weten te bemachtigen. Gelukkig maar. Maar wat zijn de voordelen dan?

Werknemer van een uitzendbureau, hoe het werkt

Wanneer iemand via een uitzendbureau aan de slag gaat is de feitelijke werkgever het uitzendbureau. Deze betaalt het loon en regelt de zaken rondom afdracht premies en loonbelasting. Voor het werk zelf heb je uiteraard te maken met een andere partij; de opdrachtgever. De dagelijkse gang van zaken en het inhoudelijke werk bespreek je met de opdrachtgever en niet met het uitzendbureau. Behalve wanneer er problemen ontstaan. Dan is het verstandig hier met de intercedent van het uitzendbureau over te praten. Wanneer je voor een bureau werkt heb je de mogelijkheid om verschillende bedrijven van binnen te zien en veel werkervaring op te doen. Ook blijf je flexibel wat onder bepaalde persoonlijke omstandigheden erg prettig kan zijn.

Uitzendbureau biedt ook voordelen voor de opdrachtgever

Als organisatie of bedrijf ben je met het inhuren van uitzendkrachten flexibel hetgeen handig is wanneer het werkaanbod fluctueert. Feitelijk heb je de lusten en niet de lasten. Alles wat arbeidsrechtelijk geregeld moet worden doet het uitzendbureau en wanneer een kracht ziek wordt hoef je geen loon te betalen. Uitzendbureau Apeldoorn weet precies de juiste mensen bij de juiste opdrachtgever te krijgen. Ze zijn bekend met alle facetten van de arbeidsmarkt en de werkvelden maar ook van arbeidsrechtelijke zaken. Neem gerust eens contact met ze op.

uitzendbureau