Boekhouder Rotterdam

Als je opzoek bent naar een boekhouder in Rotterdam dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Door het grote aanbod is het misschien lastig om de juiste boekhouder in Rotterdam te vinden die past bij jouw onderneming en je wensen en behoeftes. In dit artikel hebben wij een aantal vragen gesteld die jij jezelf moet stellen als je een boekhouder wil inhuren.

 

Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn?

Bedenk van te voeren goed hoeveel tijd je aan je eigen boekhouding wil besteden. Ga je alles uitbesteden aan een boekhouder of doe je zelf ook een gedeelte en druk je daardoor de kosten? Als je zelf aan de slag gaat zal je altijd meer tijd kwijt zijn dan een boekhouder. Hij of zij is veel handiger en daardoor sneller in het verwerken van facturen. Denk vooral aan de tijd die je extra aan je bedrijf kan besteden als je de administratie uitbesteed. Hier kan je vaak de meeste winst behalen.

 

Welk type boekhouder past bij jou?

Ga je voor een goede boekhouder die de boekhouding zo voert dat je een correcte inkomstenbelasting aangifte kan doen? Of ga je voor de proactieve boekhouder die jou van veel informatie en advies voorziet zodat je jouw onderneming beter financieel kan besturen. Als je voor de tweede optie gaat is het verstandig om een boekhouder uit te kiezen die jou kan helpen met budgetteren, prognose voor je kan maken en kan helpen met nacalculaties. Om te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan kan je het beste de mogelijkheden en tarieven van tevoren afspreken.

 

Voor welke tariefstructuur ga je?

Verschillende boekhouders hanteren verschillende tarieven en vormen hiervan. Een hoog tarief betekent niet automatisch hoge kwaliteit. En boekhouders met een lager tarief zijn niet per se slecht. Hoe efficiënt een boekhouder kan werken wordt vaak doorberekend in het tarief, hoe efficiënter er gewerkt wordt, hoe lager het tarief.