Tips bij aanschaf van een wasmachine

De wasmachine stinkt – wat te doen?

Als de 8 kg hoge wasmachine in de hoogte stinkt of onaangenaam ruikt, is dit te wijten aan bacteriën. In vergelijking met een analyse verspreiden deze bacteriën zich in de geurintensieve bacteriën in de wasmachine. Gelukkig zijn deze ziektekiemen relatief gemakkelijk te verwijderen. Het beste is om de 8 kg wasmachine regelmatig te controleren op vochtresten. Lees hier onder enkele tips voor bij de aanschaf van een wasmachine.

Vochtresiduen kunnen op de volgende plaatsen voorkomen:

 • In de afdichtring van de patrijspoort (met voorladers)
 • In het wasmiddel- en wasverzachtercompartiment
 • In de plukselzeef
 • Resterend water in de trommel van de 8 kg wasmachine
  verkalkingen

Tips voor het reinigen van uw 8 kg wasmachine

 • Reinig de 8 kg wasmachine met azijnwater. Bewaar echter de afdichtring van uw machine uit de online 8 kg wasmachinetest. De rubberen afdichting, die de opening naar de trommel omsluit, is gevoelig voor alle zuren. Voer een 8 kg wasmachinetest uit om te zien of de reiniging succesvol is.
 • Top Loader Wasmachine Test: WaterverbruikWaspoeder oplossen in heet water. Gebruik deze loog om de afdichtring op de deur van uw 8 kg wasmachine te reinigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel.
 • Droog de wasmachine dan zeer goed af. Droog met name de scheuren in de afdichtring en het waspoedercompartiment.
 • Het beste is om kalkresten te verwijderen met een ontkalkingsmiddel voor de wasmachine. Volg de instructies van de fabrikant voor de wasmachine en het ontkalkingsmiddel. Bij de keuze van een geschikt middel kunt u bijvoorbeeld de aanbevelingen van Stiftung Warentest volgen.
 • Haal de pluizen uit het pluizenfilter.
 • Laat de patrijspoort en het waspoedercompartiment open staan zodat het doordroogt.
 • Nu moet je het water van de wasmachinevloer afvoeren. Dit is relatief eenvoudig via een slang aan de achterkant. Lees a.u.b. de gebruiksaanwijzing van uw 8 kg wasmachine.

Tips om te voorkomen dat bacteriën zich in de 8 kg wasmachine nestelen.

Was een machine van tijd tot tijd. Dit punt wordt om milieuredenen niet aanbevolen door deskundigen. Dit is echter nog steeds een goede manier om bacteriën te doden. Dus als u witte wasgoed heeft dat geschikt is om te koken, zoals handdoeken en beddengoed, kies dan soms het heetste programma om te wassen.
Laat na elke wasbeurt de deur (de patrijspoort) en het waspoedercompartiment van de voorlader van de wasmachine ongeveer 30 minuten openstaan. Dit maakt het gemakkelijk om de machine te drogen.
Als u bij het legen van de 8 kg wasautomaat merkt dat er water in de rubberen ring is opgehoopt, veeg deze dan droog.
Reinig het pluizenfilter regelmatig. Deze doorgang is sowieso aan te bevelen als u het beste wasresultaat wilt bereiken met de 8 kg wasmachine.

Lees meer op: tevredenconsument.nl