Balkonhekwerk en de regels die gelden omtrent hekwerken

Hekwerken worden normaal gesproken geplaatst op plekken waar valgevaar kan voorkomen. Wanneer de vloer is verhoogd moet u in de meeste gevallen een hekwerk plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een balkon, die u altijd zal vinden met een hekwerk. Bent u toevallig op zoek naar een balkonhekwerk? Een balkonhekwerk kunt u op maat laten uittekenen, ontwerpen en produceren bij De Wit Hekwerken. Dit betekend trouwens niet dat de prijzen van de hekwerken enorm hoog liggen, integendeel juist. De Wit Hekwerken staat namelijk bekend om de enorme scherpe prijzen. In dit artikel gaan we dieper in op de regels die gelden omtrent hekwerken.

Zo hoog moet het hekwerk zijn

Een balkon of trap moet altijd worden afgeschermd om valgevaar te voorkomen. U kunt zich voorstellen dat het geen fijn idee is om een hoge trap te betreden als hier geen hekwerk op is gemonteerd. Dit vonden beleidsmakers ook  en hebben daarom een aantal regels opgesteld om de veiligheid van veel mensen te garanderen. Hieronder vindt u deze regels op en rijtje.

Hoogte van minder dan 1 meter: Een hekwerk is niet nodig.

Hoogte tussen de 1 en 13 meter: Een hekwerk van minimaal 1 meter hoog is vereist

Hoogte van tussen de 1 en 13 meter en de ruimte heeft een bijeenkomstfunctie: De hoogte van het hekwerk mag worden verlaagd naar 70 centimeter. De balustrade moet echter wel in orde zijn

Hoger als 13 meter:  Een afscheiding van minimaal 1,2 meter hoog is vereist.

De afstand tussen de spijlen

U moet ook rekening houden met de afstand tussen de spijlen van de balustrade. Deze ruimten mogelijk namelijk niet te breed zijn. Dit kan namelijk valgevaar opleveren voor jonge kinderen die aan het spelen zijn. Daarom mag de ruimte tussen de spijlen niet meer dan 10 centimeter bedragen. Dit geldt overigens alleen voor de eerste 70 centimeter van het hekwerk. Daarna mag de opening maximaal 20 centimeter bedragen.